Stupul din poliuretan

Despre stupul din poliuretan

Firma noastra va prezinta familia de stupi verticali: V6,V10,V12, insotita de o seama de  accesorii. In constructia acestor produse, am imbinat proprietatile deosebite ale materialului poliuretanic (PUR), cu o seama de solutii constructive pe care le-am brevetat (BREVET INVENTIE Nr. 122242 / 2009, precum si un model de utilitate, ambele inregistrate International la OSIM); scopul urmarit fiind solutionarae principalelor cerinte ale apicultorilor.

Materialul PUR  face ca stupul sa fie de trei ori mai usor ca stupul din  lemn si de 10 ori mai izolant termic (1,5 cm PUR = 15 cm lemn de brad). Stupul din PUR,  rezista foarte bine la agresiunea factorilor de mediu: vant, precipitatii, inghet, canicula; nu absoarbe apa, nu  putrezeste, nu crapa, nu ofera mediu pentru dezvoltarea bacteriilor si a insectelor daunatoare. Stupul din poliuretan este foarte bine acceptat de albine, iar datorita izolatiei termice excelente, pe timp de iarna albinele consuma mai putina hrana, raman sanatose, traiesc mai mult, iar primavara familia se dezvolta puternic. Pe timp de canicula, albinele nu sunt nevoite sa ventileze stupul. Economia de energie datorata izolatiei termice este folosita de albine pentru dezvoltarea coloniei si pentru productie. Datele din literatura arata ca in stupii din PUR productia  creste cu cca 30%.

Designul stupilor nostrii prezina o constructie modulara si compacta. Soclu antivarroa; trei marimi de corpuri formate din pereti demontabili si capac. Suprafetele de suprapunere a componentelor stupului (fund, corpuri ,capac) au un profil care impiedeca patrunderea apei din precipitatii si reduce riscul de strivire a albinelor. Aerisirea se face prin niste fante practicate in profilul de asezare al capacului.  Scandurica de zbor constituie si usita pentru inchiderea urdinisului.

Acesoriile pe care le oferim, dau posibilitatea apicultorului, sa rezolve o serie de probleme ca: hranirea albinelor cu harana umeda sau uscata; izgonirea albinelor din magazia cu miere; impidecarea matcii sa depuna oua in magazii; impiedecarea roirii nedorite; reducerea dimensiunii urdinisului; controlul rezultatului tratamentelor antivarroa; impachetere asigura a stupului in vederea transportului in pastoral; manipularea stupului cu ajutorul unor manere detasabile.

De asemenea oferim un colector de polen de mare capacitate, care se aseaza intre soclu si cuib (colector de polen de fund).

Stupul este construit in cea mai mare parte din PUR rigid cu densitatea de 110-120 kg/mc. In componenta stupului mai intra si o serie de piese confectionate din  materiale termoplastice si metale inoxidabile sau din metale tratate impotriva ruginirii. In final dorim sa subliniem ca la fabricarea stupilor utilizam materiale alese cu grija si utilaje moderne, care asigura calitatea, reproductivitatea si interschimbabilitatea tuturor pieselor componente.

Dezvoltarea produselor este o preocupare constanta a firmei noastre. In acest scop suntem deschisi sugestiilor care ne pot fi transmise prin toate mijloacele de comunicare afisate pe site.