FAROSTUP

Stupul din poliuretan

POVESTEA NOASTRA

“In anul 2004, lecturand presa, mai exact ziarul Adevarul, imi atrage atentia un titlu ce spunea cam asa “S-a finantat la Tecuci o stupina cu stupi din poliuretan”. Trebuie adus in context faptul ca noi ca grup de firme FAROGER / FAROSTUP lucram in poliuretan rigid diverse piese pentru industrie inca din anul 1994.

Facand un studiu mai aprofundat, am aflat ca apicultorii din Germania si tarile scandinave cresc familii de albine in stupi din poliuretan. Acesta a fost momentul de debut al FAROSTUP si a intregului sistem creat pana in prezent. Din acel moment, adica anul 2004 si pana in primlele luni ale lui 2005, am purtat nenumarate discutii cu diversi apicultori, care ne-au adus primele cunostrinte despre standardele folosite in apicultura si despre problematiciile apiculturii si cu precadere ale stupiilor.

Atunci mi-am dat cu adevazat seama ca poliuretanul si tehnologia pe care noi deja o foloseam poate fi utilizata, si putem impreuna cu colaborarea unor apicultori care sa ne ofere. Informatiile de natura apicola, sa cream un produs NOU si revolutionar. Astfel din anul 2005 au aparut primele versiuni de Farostup V10, si roinita Farostup V6.”

Lungu Gh. Iuliu

 la ora actuala

Firma noastra, la ora actuala, prezinta familia de stupi verticali V6-V10 si V12; insotita de o serie de accesorii. In constructia acestor produse, am imbinat proprietatile deosebite ale materialului poliuretanic (PUR), cu o seama de solutii constructive pe care le-am brevetat (BREVET INVENTIE Nr. 122242 / 2009, precum si un model de utilitate, ambele inregistrate International la OSIM); scopul urmarit fiind solutionarae principalelor cerinte ale apicultorilor.

Dezvoltarea produselor este o preocupare constanta a firmei noastre. In acest scop suntem deschisi sugestiilor care ne pot fi transmise prin toate mijloacele de comunicare afisate pe site.

0