FAROSTUP

Accesorii pentru stupii din poliuretan

Dispozitiv antiroire

Dispozitiv antiroire este un cadru din PUR pe care este fixata o gratie hanneman. Pe conturul cadrului din PUR este facut un urdinis secundar inchis cu o rigla din plastic, fixata cu un surub. Dispozitivul antiroire se aseaza intre cuib si magazie. In ajunul eclozarii unei noi matci,urdinisul principal se inchide si se deschide urdinisul secundar. In aceasta situatie, albinele pot circula in stup, in schimb matac este inchisa in cuib si impiedecata sa provoace roirea. Aceasta situatie trebuie mentinuta pe timp limitat, dupa care trebuie redeschis urdinisul principal.

Inaltator pt hranire

Inaltatorul pentru hranire este o rama din poliuretan care se  pozitioneaza intre capac si cuib sau capac si hranitor; si are menirea de mari spatiul de sub capac, permitand introducerea in mod culcat o unui fagure cu miere din rezerva de iarna.

Dispozitiv cu plasa de sarma

Apicultorii cu pavilioane; precum si in alte situatii, exista varianta de a dota cadrul dispozitivului antiroire cu plasa de sarma zincata.
Acest dispozitiv poate fi folosit in cazuriile in care dorim sa realizam o mai buna ventilatie a stupului.

Reducție urdiniș și grație pentru șoareci

Reducție urdiniș și grație pentru șoareci este o placuta de forma si dimensiunile scanduricii de zbor confectionata din PUR cu duritate mare avand cite 3 caneluri pe fiecare parte. Reductia se plaseza in urdinis si se fixeaza cu agatoarea usitei. Canelurile (gaurile pentru albine) trebuie pozitionate in vecinatatea ghemului.

Diafragme

Diafragma este o piesa de forma si dimensiuniile unui fagure, care permite reducerea cuibului albinelor in vederea iernarii.
Diafragma este confectionata din material poliuretanic cu grosimea de 20mm.
Diafragmele se fabrica in 3 tipodimensiuni: 1/1 (300 mm) ; 3/4 (230 mm) ; 1/2 (162 mm)

Colector de polen pentru soclu

Pentru stupii V10 si V12 oferim un colector de polen pentru soclu. Acesta se aseaza intre cuib si soclu. Colectorul de polen are un urdinis cu dimensiuni si pozitie identice cu urdinisul stupului. In interiorul acestui urdinis se afla o clapeta pentru dirijarea albinelor. Cand clapeta este pozitionata in jos este deschisa intrarea in stup si este inchisa intrarea in colectorul de polen. Cand clapeta este pozitionata in sus, este inchisa intrarea in stup si este deschisa intrarea in culegatorul de polen. Schimbarea pozitiei clapetei se face prin actionare cu mana. Polenul se aduna intr-o tavita accesibila din spatele stupului. Modelul de colector oferit are numeroase avantaje: suprafata gaurilor calibrate este mai mare decat la colectoarele de urdinis; nu streseaza si nu lezeaza albinele, este foarte usor de manuit, polenul colectat este perfect protejat fata de precipitatii.

Manere metalice pentru manipulare si transport

Chinga pentru legat manere pentru deplasarea stupului sunt concepute pentru a apuca stupul din dou parti, pentru a-l deplasa. Manerele se executa in doua lungimi L=…cm. si L=…cm

Chinga

Chinga pentru inpachetat stupul, este cofectionata din tesatura de PP cu o catarama metalica sau din material plastic. Chinga se livreaza la lungime de 3,5 ml. La cerere putem livra si alte lungimi. Recomandam ca impachetarea stupului cu chinga sa se faca numai pe timpul transportului. Atasat puteti vedea un mic videoclip ce arata modul in care se fixeaza corect chinga.
Brida este un accesoriu al capacului este confectionata din otel inoxodabil si are rolul sa fixeze capacul de corpul stupului.