FAROSTUP

Roinita cu hranitor

3 DIMENSIUNI: 1/1 3/4 SI 1/2

Roinita V6 (3+3) este confectionata din PUR, cu grosimea peretilor de 20 mm. Roinita este conceputa sa adaposteasca o familie de albine pe 6 rame sau 2 familii pe cate 3 rame. Separarea roinitei in doua incinte se face cu o diafragma mobila. Fiecare incinta are urdinis cu scindurica de zbor. Componentele roinitei sunt: soclu anivarroua cu tavita si doua urdinisuri; pereti laterali; diafragma; hranitor cu doua compartimente; capac cu brida de fixare. Piciorusele de pe soclu si de pe capac permit suprapunerea roinitelor. Piesele componente se asambleaza cu suruburu. Livrarea se face sub forma de chit; asamblarea se face de apicultor.

Corpul roinitei este confectionat din 2 pereti scurti si 2 pereti lungi; asamblarea peretilor se face prin suruburi. Corpul se fixeaza prin suruburi pe soclu. Roinita este conceputa sa adaposteasca o familie de albine pe maxim 6 rame sau doua familii fiecare pe cate 3 rame. Pentru separarea celor doua familii, spatiul interior se separa in doua incinte cu ajutorul unei diafragme amovibile.
Fiecare incinta are urdinis propriu unul in fata, unul in spate. Urdinisurile au scandurica de zbor care reprezinta si usita de inchidere a incintei.
Hranitorul este sub forma unei tavi pentru sirop, despartita in doua, fiecare parte avand orificii de trecere pentru albine.
Capacul are o suprafata mai mare decat roinita pentru a proteja impotriva precipitatilor. Pe suprafata lui exista patru amprente care se regasesc si pe fundul stupului si permit suprapunerea mai multor roinite.

Roinita se fabrica in 3 marini:
V6 – 1/1 pentru rama de 300mm;
V6 – 3/4 pentru rama de 230mm
V6 – 1/2 pentru rama de 162 mm.

 

Subansamblele roinitei sunt:
1. Soclu cu fereastra antivarroa si tavita
2. Corp pentru rama intreaga (1/1)
3. Hranitor
4. Capac si brida capac

Subansamblele roinitei se executa din poliuretan rigid; peretii avand grosimea de 20 mm.

0