Stupul V10-V12

Designul stupilor nostrii prezina o constructie modulara si compacta. Soclu antivarroa; trei marimi de corpuri formate din pereti demontabili si capac. Suprafetele de suprapunere a componentelor stupului (fund, corpuri ,capac) au un profil care impiedeca patrunderea apei din precipitatii si reduce riscul de strivire a albinelor. Aerisirea se face prin niste fante practicate in profilul de asezare al capacului. Scandurica de zbor constituie si usita pentru inchiderea urdinisului.

Acesoriile pe care le oferim, dau posibilitatea apicultorului, sa rezolve o serie de probleme ca: hranirea albinelor cu harana umeda sau uscata; izgonirea albinelor din magazia cu miere; impidecarea matcii sa depuna oua in magazii; impiedecarea roirii nedorite; reducerea dimensiunii urdinisului; controlul rezultatului tratamentelor antivarroa; impachetere asigura a stupului in vederea transportului in pastoral; manipularea stupului cu ajutorul unor manere detasabile.

De asemenea oferim un colector de polen de mare capacitate, care se aseaza intre soclu si cuib (colector de polen de fund).

Stupul V10-V12
Capac Hranitor - Izgonitor Corp1/2 - H=162 mm Dispozitiv antiroire Corp1/1 - H=300 mm Soclu si Soclu redus V10 Manere pentru manipularea intregului stup BRIDA DE INOX CHINGA Inaltator pt hranire

Capac

Capacul are peretii cu grosimea de 40mm. Pentru aerisire, pe conturul de asezare al capacului sunt prevazute 6 degajari, care formeaza fantele pentru aerisire. Pozitia in care se afla fantele de aerisire, face imposibila patrunderea precipitatiilor in stup. Brida este un accesoriu al capacului, este confectionata din otel inoxodabil si are rolul sa fixeze capacul de corpul stupului.

Hranitor - Izgonitor

Hranitor – izgonitor este un accesoriu ca o tava cu capacitate de cca 3l; cu o ridicature tronconica spre mijloc. Ridicatura este strabatuta de o gaura rotunda (φ 11 cm); pentru circulatia albinelor. Accesoriul Hranitor - izgonitor are functie dubla.

1. Hranirea albinelor. Siropul pentru hranire se toarna in tava. Peste ridicatura tronconica se aseaza o calota din plastic transparent. Calota este astfel construita incat lasa siropul sa ajunga la baza ridicaturii conice. Calota permite albinelor sa ajunga la sirop, dar le impiedeca sa intre in sirop si sa se inece. De aceea este denumita dispozitiv anti-inec. In cazul hranirii cu turte, calota din plastic se indeparteaza.

2. Izgonirea albinelor din magazia cu miere. Pentru indeplinirea acestei functii, accesoriu se plaseaza intre cuib si magazia de miere. In prealabil pe partea inferioara se monteaza o rozeta din plastic cu 6-8 canale conice. Albinele se vor deplasa prin canalele conice spre cuib unde se afla matca. Dupa cateva ore majoritatea albinelor parasesc magazia de miere.

Corp1/2 - H=162 mm

Corpul se obtine prin imbinarea a patru pereti realizati din PUR cu grosimea de 40mm. Imbinarea peretilor se face cu suruburi. Pentru ca imbinarea sa se faca corect pe suprafetele de imbinare ale peretior, sunt perevazute marci mama-tata. In partea unde intra filetul suruburilor pentru imbinare, peretele este intarit cu dibluri din plastic.

La cerere putem livara peretele frontal, cu locas pentru plierea scanduricii de zbor si placuta de asigurare (zavorire).

Dispozitiv antiroire

Dispozitiv antiroire este un cadru din PUR pe care este fixata o gratie hanneman. Pe conturul cadrului din PUR este facut un urdinis secundar inchis cu o rigla din plastic, fixata cu un surub. Dispozitivul antiroire se aseaza intre cuib si magazie. In ajunul eclozarii unei noi matci,urdinisul principal se inchide si se deschide urdinisul secundar. In aceasta situatie, albinele pot circula in stup, in schimb matac este inchisa in cuib si impiedecata sa provoace roirea. Aceasta situatie trebuie mentinuta pe timp limitat, dupa care trebuie redeschis urdinisul principal.

Corp1/1 - H=300 mm

Corpul se obtine prin imbinarea a patru pereti realizati din PUR cu grosimea de 40mm . Imbinarea peretilor se face cu suruburi. Pentru ca imbinarea sa se fac corect, pe suprafetele de imbinare ale peretior, sunt perevazute marci mama-tata. In partea unde intra filetul suruburilor pentru imbinare, peretele este intarit cu dibluri din plastic.

Soclu si Soclu redus V10

Soclul este in constructie antivarroa. Fereastra de fund este acoperita cu plasa inoxidabila. Pe niste ghidaje de sub plasa de fund se introduce o tavita din plastic, care serveste la inchiderea ferestrei de fund si la urmarirea tratamentelor antivarroa.

In soclu este practicat urdinisul cu o largime de 300 mm. Scandurica de zbor este montata cu balamale la baza urdinisului. Inchiderea urdinisului se face prin rabatarea sciduricii de zbor.

Pentru stupul V10 oferim si varianta cu doua urdinisuri: pat rece si pat cald.

Pentru ca doritorii sa poata fixa mecanic, cuibul pe soclu, pe partea de jos a soclului am prevazut 4 amprente, care indica locul in care trebuie insurubate 4 suruburi pentru lemn φ4,5-5 x 95 mm.

Soclu Redus V10

La solicitarea apicultorilor care detin pavilioane; am introdus in fabricatie soclul v10 cu innaltime redusa. Fata de soclul v10 standard care are o innaltime de 95 mm, soclul v10 redus are innaltimea de 55 mm. In rest constructia soclului redus v10 este similara cu cea a soclului v10 standard.

Manere pentru manipularea intregului stup

Manerele sunt realizate din bare metalice, avand in partea de jos o forma adecvata pentru a intra in scobiturile de pe partea de jos a soclului, iar in partea de sus exista o priza ergonomica pentru maini.  

Manerele se livreaza in perechi. O pereche de manere sunt suficiente pentru mai multi stupi.

Manere pentru deplasarea stupului sunt concepute pentru a apuca stupul din doua parti, pentru a-l deplasa. Manerele se executa in doua lungimi:
- manere lungi: 50 cm
- manere scurte: 20 cm

BRIDA DE INOX

Brida este un accesoriu al capacului este confectionata din otel inoxodabil si are rolul sa fixeze capacul de corpul stupului.

CHINGA

Chinga pentru inpachetat stupul, este cofectionata din tesatura de PP cu o catarama metalica sau din material plastic. Chinga se livreaza la lungime de 3,5 ml. La cerere putem livra si alte lungimi. Recomandam ca impachetarea stupului cu chinga sa se faca numai pe timpul transportului. Atasat puteti vedea un mic videoclip ce arata modul in care se fixeaza corect chinga.

Inaltator pt hranire

Inaltatorul pentru hranire este o rama din poliuretan care se  pozitioneaza intre capac si cuib sau capac si hranitor; si are menirea de mari spatiul de sub capac , permitand introducerea in mod culcat o unui fagure cu miere din rezerva de iarna.