Modele de stupi si accesorii

Stupul V10 și V12

Roinita V6

Roinița cu hrănitor
roinita roinita roinita roinita

Roinita V6 (3+3) este confectionata din PUR, cu grosimea peretilor de 20 mm. Roinita este conceputa sa adaposteasca o familie de albine pe 6 rame sau 2 familii pe cate 3 rame. Separarea roinitei in doua incinte se face cu o diafragma mobila. Fiecare incinta are urdinis cu scindurica de zbor. Componentele roinitei sunt: soclu anivarroua cu tavita si doua urdinisuri; pereti laterali;
diafragma; hranitor cu doua compartimente; capac cu brida de fixare. Piciorusele de pe soclu si de pe capac permit suprapunerea roinitelor.
Piesele componente se asambleaza cu suruburu. Livrarea se face sub forma de chit; asamblarea se face de apicultor.

Roinita se fabrica in 3 marini: V6 – 1/1 pentru rama de 300mm; V6 – 3/4 pentru rama de 230mm si V6 – 1/2 pentru rama de 162 mm.

Subansamblele roinitei se executa din poliuretan rigid; peretii avand grosimea de 20 mm.
Subansamblele roinitei sunt:
1. Soclu cu fereastra antivarroa si tavita
2. Corp pentru rama intreaga (1/1)
3. Hranitor
4. Capac si brida capac

Corpul roinitei este confectionat din 2 pereti scurti si 2 pereti lungi; asamblarea peretilor se face prin suruburi. Corpul se fixeaza prin suruburi pe soclu.
Roinita este conceputa sa adaposteasca o familie de albine pe maxim 6 rame sau doua familii fiecare pe cate 3 rame. Pentru separarea celor doua familii, spatiul interior se separa in doua incinte cu ajutorul unei diafragme amovibile.
Fiecare incinta are urdinis propriu unul in fata, unul in spate. Urdinisurile au scandurica de zbor care reprezinta si usita de inchidere a incintei.
Hranitorul este sub forma unei tavi pentru sirop, despartita in doua, fiecare parte avand orificii de trecere pentru albine.
Capacul are o suprafata mai mare decat roinita pentru a proteja impotriva precipitatilor. Pe suprafata lui exista patru amprente care se regasesc si pe fundul stupului si permit suprapunerea mai multor roinite.

Accesorii pentru stupii din poliuretan

Dispozitiv antiroire

Dispozitiv antiroire este un cadru din PUR pe care este fixata o gratie hanneman. Pe conturul cadrului din PUR este facut un urdinis secundar inchis cu o rigla din plastic, fixata cu un surub. Dispozitivul antiroire se aseaza intre cuib si magazie. In ajunul eclozarii unei noi matci,urdinisul principal se inchide si se deschide urdinisul secundar. In aceasta situatie, albinele pot circula in stup, in schimb matac este inchisa in cuib si impiedecata sa provoace roirea. Aceasta situatie trebuie mentinuta pe timp limitat, dupa care trebuie redeschis urdinisul principal.

dispozitiv antiroire
Reducție urdiniș și grație pentru șoareci

Reducție urdiniș și grație pentru șoareci este o placuta de forma si dimensiunile scanduricii de zbor confectionata din PUR cu duritate mare avand cite 3 caneluri pe fiecare parte. Reductia se plaseza in urdinis si se fixeaza cu agatoarea usitei. Canelurile (gaurile pentru albine) trebuie pozitionate in vecinatatea ghemului.

reductie urdinis
Colector de polen pentru soclu

Pentru stupii V10 si V12 oferim un colector de polen pentru soclu. Acesta se aseaza intre cuib si soclu. Colectorul de polen are un urdinis cu dimensiuni si pozitie identice cu urdinisul stupului. In interiorul acestui urdinis se afla o clapeta pentru dirijarea albinelor. Cand clapeta este pozitionata in jos este deschisa intrarea in stup si este inchisa intrarea in colectorul de polen. Cand clapeta este pozitionata in sus, este inchisa intrarea in stup si este deschisa intrarea in culegatorul de polen. Schimbarea pozitiei clapetei se face prin actionare cu mana. Polenul se aduna intr-o tavita accesibila din spatele stupului. Modelul de colector oferit are numeroase avantaje: suprafata gaurilor calibrate este mai mare decat la colectoarele de urdinis; nu streseaza si nu lezeaza albinele, este foarte usor de manuit, polenul colectat este perfect protejat fata de precipitatii.

reductie urdinis
Manere metalice pentru manipulare si transport

Chinga pentru legat manere pentru deplasarea stupului sunt concepute pentru a apuca stupul din dou parti, pentru a-l deplasa. Manerele se executa in doua lungimi L=…cm. si L=…cm

reductie urdinis
Chinga pentru inpachetat stupul, este cofectionata din tesatura de PP cu o catarama metalica sau din material plastic. Chinga se livreaza la lungime de 3,5 ml. La cerere putem livra si alte lungimi. Recomandam ca impachetarea stupului cu chinga sa se faca numai pe timpul transportului. Atasat puteti vedea un mic videoclip ce arata modul in care se fixeaza corect chinga.
Brida este un accesoriu al capacului este confectionata din otel inoxodabil si are rolul sa fixeze capacul de corpul stupului.

Schițe și dimensiuni

schita si dimensiuni